Blogg Jørgen Rafn Blogg Jørgen Rafn

“Assumption is the mother of all fuck-ups”

Antakelser kan forstås som de vedtatte sannheter som ligger bakenfor det vi tror vi vet. Som underbevisste filtre, farger de måten vi oppfatter verden på. Hvordan kan dialog bidra til å avdekke noen av våre antakelser?

Les mer
Egil Hamnes Egil Hamnes

Etterpåklokskap er også klokskap

Demokrati er luksus. I løpet av menneskeartens tid er det egentlig bare et ørlite tidsspenn hvor vi har unngått å knuse trynene på hverandre ved uenighet. Det å respektere andres meninger, skille sak og person, inngå kompromisser og unne meningsmotstandere medgang er tegn på at vi kan hvis vi vil.

Les mer
Egil Hamnes Egil Hamnes

Kunsten å levere varene

Ingen må tro at det er lett å være lærer. Og i hvert fall ikke enkelt å håndtere en såpass lang ferie som vi har om sommeren.

Les mer
Blogg Jørgen Rafn Blogg Jørgen Rafn

Debatt og dialog

Med valgkampen i full sving, kan vi se politikere sloss om hvem som har riktig virkelighetsoppfattelse. Men hva skiller egentlig debatt fra dialog?

Les mer
Flux Forlag Flux Forlag

Biofili er svaret

Ifølge ordboken betyr ordet Biofili 'kjærligheten til livet og levende ting, noe mange tror mennesker er født med'; et ord jeg ikke hadde hørt før.

Les mer
Blogg Jørgen Rafn Blogg Jørgen Rafn

Å lytte aktivt

Hva betyr det å lytte aktivt? En gruppe individer på et kurs, reflekterer rundt hva det kan innebære. Hvordan bruker vi vår oppmerksomhet og holdninger? Er vi åpne og nysgjerrige, eller mer fanget av vårt eget? Kan stillhet være en ressurs, og er det mulig å lytte til flere nivåer eller lag i det som blir sagt?

Les mer
Blogg Jørgen Rafn Blogg Jørgen Rafn

Stålmannen - dialogens superhelt?

De fleste av oss har opplevd at noen misoppfatter eller forvrenger det vi sier. Noe så sprøtt kan vi vel ikke mene? I denne utforskes det hvorvidt stålmannen redde oss fra et polarisert ytringsklima.

Les mer