Nå vil Erik Dammann ha verdirevolusjon
For 40 år siden slåss politikerne om å få samarbeide med ham. Hvor ble de av? Erik Dammann deler tanker om vekstkonkurranse, familieliv og en ny samfunnsorden.
Vendepunktet
Hvordan vil fremtidige generasjoner betrakte oss? Vil de være rasende og frustrerte over en vettløs fremferd mot globalt sammenbrudd? Eller vil de se vår tid som et vendepunkt?
Livet etter fossilalderen
Økonomifaget snakker om produksjon og fordeling. Miljø og livskvalitet er «glemt». Siviløkonom Per Hjalmar Svae går inn i vepsebolet og viser hva en grønn økonomi kan være.
Spontan samkjøring
Vi er inne i den fjerde miljøbølgen. Vi skal utvikle oss og øke livskvaliteten, men ikke på miljøets bekostning.
Mens vi venter på politikerne
På 1980-tallet, midt i den verste jappetiden, utviklet Per Hjalmar Svae en grønn økonomisk teori. Nå har siviløkonomen vind i seilene, med boka «Løsningen er grønn». Både klimaet og verdensøkonomiens utvikling underbygger hans teorier.
Tiden for omstilling er nå
Per Hjalmar Svae nøyer seg ikke med å snakke pent om miljøvern. Den erfarne siviløkonomen kommer med grønne løsninger.
Hus i hus - behagelig klima med mindre utslipp
Vil du dyrke eksotiske frukter rundt husveggen, og samtidig halvere strømforbruket? Løsningen er et bolighus inni et drivhus.
SolaRoof - en smakfull oppfinnelse
Richard Nelson er en kanadisk oppfinner som delvis bor i Oslo. Hele livet har han spekulert på hvordan mat kan produseres med effektiv bruk av solenergi. Svaret er en boblende bevegelse.
Energilandsbyen
Den tyske landsbyen Wildpoldsried produserer 321 prosent mer energi enn den trenger selv. Nye og smarte miljøtiltak har gjort det mulig.
Dataspill for forandring
Dataspill er blant vår tids viktigste medier, i hvert fall når det gjelder tidsbruk. Noen bruker dem til å spre livsviktig lærdom.
Gratisbutikker med kortreiste varer
Hvorfor skal vi kaste ting som andre trenger? Hva om vi kunne sette tingene i en «gratisbutikk» i nabolaget, der andre kunne komme og forsyne seg?
Byfornyelse med søppel som råstoff
Verdens storbyer kveles av forsøpling, forslumming og kriminalitet. Her trengs det kreative løsninger, og noen av de beste finner vi i Curitiba i Brasil.
Lure løsninger fra ti økosamfunn
Hva er din drivkraft? Penger og det å kunne innfri sosiale forventninger? Eller samarbeid og nye, bærekraftige ideer?
Lengselen etter et mer menneskelig samfunn
Andreas Aubert mener økolandsbyer har nøkkelen til mange av dagens utfordringer. Han forteller oss om sine erfaringer fra Findhorn, Zegg og Sieben Linden.
Hverdagsrevolusjonen
Norsk hverdag må ikke bestå av arbeid som dreper kloden fysisk og mentalt, meningsløst forbruk og noen få personer som går hverandre på nervene i et giftig hus. Velkommen til vår artikkelserie om økolandsbyer.
Bli en bevisst forbruker
I mange år har produkter vært laget med en viss levetid. Det er ikke kunnskap det står på — de samme produktene kunne vart mye lenger. Nå har forbrukere begynt å protestere mot den miljøskadelige praksisen.
Vi trenger en tilstrekkelighetsøkonomi
Økonomisk teori ødelegger miljøet. Vi trenger et språk som kan utfordre økonomenes virkelighetsoppfatning. Det sa Per Espen Stoknes til en lydhør forsamling 3. februar.