Jeg var grenseløst tilgjengelig
Da Toril Larsen startet i ny jobb som avdelingsleder, tok det ikke lang tid før hun ble «lederen som tenkte på alt». Her følger et utdrag fra starten på hennes bok «Tatt av jobben».
Angsten er en vekkerklokke
Kanskje greier vi å rømme fra de krevende valgene våre en god stund. Men ingen kan rømme fra seg selv, skriver Bjørnar Berg.
Vi må gjøre pidestallen større
Er et økosentrisk paradigmeskifte i verdenssamfunnet realistisk? Svaret er at det er nødvendig, skriver Jens-André P. Herbener.
Naturen endrer kropp og hjerne
Tett kontakt med natur og dyr kan være vår beste forebyggende medisin, mener Åse Dragland.
Om å stille spørsmål i sirkel
Tenk på honningbien som gjennom syn og en slags lukt kan trekkes inn i hjertet på en villblomst. Sanselig persepsjon forårsaker her en intim forbindelse mellom denne organismen og dens lokale verden.
Nytelse krever ytelse!
Nytelse er et dypt individuelt fenomen, et personlig prosjekt som er mangfoldig som menneskeheten selv.
Dansens intelligens
En god scenekunstner utvikler en delikat sensitivitet for publikums respons. Han fornemmer reaksjonene – selv om de ikke jubler eller piper.
Sanseerfaringens økologi
Tenk på honningbien som gjennom syn og en slags lukt kan trekkes inn i hjertet på en villblomst. Sanselig persepsjon forårsaker her en intim forbindelse mellom denne organismen og dens lokale verden.
Ti prinsipper for strategisk fredsbygging
Hvordan skal man drive med strategisk fredsbygging? Lisa Schirch lister opp noen kjerneprinsipper.
Raseriet som feies under teppet
Forbyr vi sinne, skaper vi paradoksalt nok konflikter, skriver Arnold Mindell.
Urfolks nøkkelrolle
Urfolk spiller en viktig rolle for å bevare Jordens biodiversitet, skriver Jens-André P. Herbener.
Vi måtte jobbe mot naturen
Kroppen og sansene våre er konstruert for allsidig utfoldelse i naturen. Så kom reformasjonen og krevde noe annet av oss, skriver Åse Dragland.
Da naturen var guddommelig
Det fins miljøvennlig tenkning i europeisk filosofi som er verdt å grave fram igjen, skriver Jens André P. Herbener.
Hva la til rette for mishandling av naturen?
Filosofer er delte i synet på den økologiske krisens opphav, men en bevissthet som nedvurderer den sanselige verden har spilt en viktig rolle, skriver David Abram.
Det er på tide at vi krymper
Det er ingen vei utenom nå: Vi må ikke bare erklære nødsituasjon i verden, men også handle deretter, inntil de globale miljøkrisene er stanset, skriver Jens-André P. Herbener.
Økonomiens utfordring
Det globale miljøet befinner seg i en skjebnetime. Økonomiske analyser må i større grad trekke inn miljøetiske handlingsnormer, skriver Ove Jakobsen.
Vi trenger idealer
Hvordan bør vi møte fremtiden? Les betraktningene til tidligere fysikkstudent, sitatsamler og livsfilosof Arild Ydersbond i denne samtalen fra arkivet.
Vår verdens ende kan bli et finfint sted!
Biologen Elisabet Sahtouris er ekspert på levende systemer. Hun er overbevist om at vi har mye å lære av de små urinnvånerne i vårt biotiske samfunn. Les samtalen med Flux i denne artikkelen fra arkivet.
Hvorfor dialogisk lederskap?
«Å være» dialogisk endringsleder utgjør et sentralt fortrinn som leder, i form av økt kapasitet og evnen til å forstå individenes behov.
Hjelp barna å integrere minner
Daniel J. Siegel og Tina Payne Bryson gir tips til hvordan du kan hjelpe barna med å huske og forstå viktige hendelser fra fortiden.