Det irrasjonelle arbeidslivet
Vår tids store mysterium er ikke at vi ikke jobber hardere. Det er at vi fortsetter å jobbe så hardt som vi gjør, skriverEdward Skidelsky.
Den stille revolusjonen
Martin Palmer forklarer hvordan trossamfunn er blitt en nøkkelfaktor for å beskytte den levende planeten.
Vandringens fornøyelse
Edens hage ble skapt av en vandrende Gud. Det finnes vandring i Paradiset, og det finnes et Paradis i vandringen.
Her får barna en utvidet forståelse av fellesskap
For urbefolkningen er det vanskelig å forestille seg et liv uten fellesskapet. Sobonfu Somé forteller om landsbyen hun kommer fra i Burkina Faso.
En dyreart bør være mer hellig enn kronjuvelene
De store verdensreligionene setter mennesket i sentrum. For å redde jorden fra miljøkatastrofer må vi skifte mentalitet, skriver Jens-André P. Herbener.
Er det galskap å dele?
Charles Eisenstein skriver om tankegangen som ligger til grunn når vi skaper mer ondskap — og om alternativet.
Hvor er fellesskapet?
Det virker merkelig å skulle se på to mennesker som et fellesskap. Hvor er alle de andre? spør afrikanske Sobonfu Somé, som nå bor i California.
Terapeuter anerkjente ikke seksuelle overgrep
Psykoterapi har en bedrøvelig historie når det gjelder seksuelle overgrep. Gestaltterapeut Vikram Kolmannskog gir oss noen fakta og en gunstig behandlingsform.
Hvert øyeblikk av kjærlighet teller
Oppdag tegn på kjærlighet, og bli et sunnere og lykkeligere menneske. Det handler om mye mer enn en utvalgt person.
Slik så fremtiden ut for 40 år siden
I dag er det uhørt å snakke om en annen politisk kurs enn vekstkonkurranse. I 1977 mente selv Høyre at miljø og rettferdighet var viktigere enn økonomisk vekst. Erik Dammann forteller hva som skjedde.
Slik vokser visdommen
Vi kan bli fanget i den overfladiske versjonen av det som skjer. Eller vi kan se dypere, og basere våre reaksjoner på det. Deepak Chopra skriver om visdom, fra boken «Kampen om Gud».
Dette kjennetegner vise mennesker
Visdom er en måte å forholde seg til livet på. Psykoterapeut Astri Hognestad skriver om det du må akseptere for å bli vis, fra boken «Livets spor».
Hvorfor slutter vi å protestere?
Sosiale normer kan kvele oss hvis de får blomstre fritt. Kristine Storli Henningsen skriver om en viktig lærdom fra gestaltterapien.
Hvor nær er vi en vakrere verden?
Å føle at vi mangler noe, er typisk for moderne mennesker. Trenger det å være slik? Charles Eisenstein skriver om konstruert knapphet, fra boken «En vakrere verden er mulig».
To handlinger som gjorde verden vakrere
Hva bør en aktivist gjøre når han legges i bakken av politiet? Hva kan fredsarbeidere gjøre ansikt til ansikt med ondskap? Charles Eisenstein forteller to historier som gir håp, fra boken «En vakrere verden er mulig».
Hva gir høyest utdanning?
Fins det alternativer til det løpet «alle» skal ta etter videregående? Hva gir egentlig mest lærdom? Læreren David McCullough har noen forfriskende forslag.
Bør kvinnen bli den nye machomannen?
Hvorfor blir mange flere kvinner enn menn deprimerte? Guttorm Fløistad peker på et konkurransesamfunn som undertrykker feminine verdier. Nettopp slike verdier kunne skapt et bedre klima i det arbeidslivet kvinner sykemelder seg fra.
Her konkurrerer folk om å gi til hverandre
På 1980-tallet fikk Rein Dammann innpass hos eskimoer i Alaska, som en av få utenfra. Sammen med sin kone Heidi bodde han et år i en omvendt konkurransekultur: folk konkurrerte om å gi!
Antakelser – sannheter som blokkerer
Ekte nysgjerrighet og åpenhet er sjeldne gjester rundt et møtebord, skriver Marjorie Parker.