Uvitenhet som kilde til læring – med kunsten som utgangspunkt - Per Odd Bakke fra Nasjonalmuseet

 

Hva er grunnen til at kvinner oppsøker kunstmuseer oftere enn menn? Hvilken betydning har barndomsminnene våre fra kunstgallerier I våre møter med kunst som voksne? Hvordan har det seg at vi har så ulik interesse for og ulike assosiasjoner til moderne kunst? Hva gjør det med oss når kunst oppleves uforståelig, provoserende eller intetsigende?

I denne episoden snakker vi med Per Odd Bakke fra Nasjonalmuseet om nettopp disse tingene.

Bakgrunnen for samtalen er at Nasjonalmuseet og Flux nylig har igangsatt et samarbeid hvor slike tema skal utforskes sammen med en gjeng frivillige som er i målgruppen "de som aldri eller sjeldent oppsøker kunstgallerier". Målet er å teste ut om vi, gjennom å omfavne det vi har lite kjennskap til, kan skape et rom for å oppdage, reflektere og vokse.

Kurset er basert på et konsept av filosofen Ann Kerwin om hva som skjer når vi møter det vi har lite kunnskap om. Kerwin etablerte et kurs i uvitenhet for legestudenter ved University of Arizona. Målet var å oppmuntre dem til å undre seg, gruble, tvile, revidere og forske.

– Vi identifiserer virkeligheten med det vi vet. Men det vi vet er bare en liten krok i det ukjente, vi vet ikke en gang hvor liten den kroken er, sier Ann Kerwin.

Er du selv i målgruppa eller kjenner noen som er det, del gjerne episoden og /eller lenkene vedlagt med vedkommende. 

PRAKTISK INFO:
Påmelding skjer gjennom lenken vedlagt her:
Mer informasjon og påmelding
Intervjuet med Ann Kerwin – om uvitenhet som kilde til læring– som nevnt i samtalen

Hør episoden under eller der du hører podkast, f.eks. Spotify eller Apple podcast.