Introduksjon og workshop i dialog
20. februar 2025
Hva er dialog?
Dialog er kommunikasjon hvor hensikten er å skape mening sammen, utforske individuelle og kollektive forutsetninger, ideer, tro og følelser som styrer samhandlingen. Det er er først og fremst en form – en måte å snakke på, en måte å forholde seg til den andre på der det ikke er viktig å bli enige. Man ser de andre deltakere som samarbeidspartnere, fremfor motstandere, og går inn med en intensjon om å lytte med nysgjerrighet og åpenhet til andres synspunkter.
Det handler også om å legge til rette for deltakerne av dialogen slik at de får tid og rom til å snakke om det de er opptatt av og frigjøre sine ressurser. Du kan lese mer om oss og vår forståelse av dialog her.
I vår metodikk kobler vi det vitenskapelige med det emosjonelle og intuitive, og skaper et verktøy for nytenkning på tvers av faggrenser. Vi arbeider for å fremme verdiene likeverd, inkludering og respekt.
Hva er hensikten med dialogisk metode?
Fokuset er på refleksjon for å utvide, inkludere og å skape større forståelse. Oppdage nye muligheter rett og slett. Dialogen gir større rom for personlige ytringer. I dialog er alle deltakere en likeverdig medskaper i en kreativ prosess for å skape større forståelse. Dialog styrker samhold og medansvarlighet.
Dialogisk metode brukes for å belyse alle sider av en sak, fremme nysgjerrighet og forståelse, og samtidig søke noe kollektivt nytt i en kreativ prosess. Den utfordrer oss til å slippe taket i oppfatninger, overbevisninger og meninger, og betrakte dem som antagelser, snarere enn sannheter.
Hva kan det brukes til?
Dialogisk metode er hensiktsmessig når vi ønsker …
- å få tak i det usagte, kulturen som sitter i veggene
- å få opp flest mulig perspektiver på en sak før det skal tas en beslutning
- å få opp flest mulig perspektiver på en sak – for undringens del
- å legge til rette for økt forståelse og likeverd
- å bygge tillit og nærhet i en gruppe
- å legge et grunnlag for å kunne ta viktige beslutninger
Dette får du:
- Innføring i Flux formen for dialogisk arbeid
- Innføring i de dialogiske retningslinjene
- Innføring i dialogiske ferdigheter
- Deltakelse i gruppedialog for å benytte dette i praksis
Det er ingen spesifikke krav for å være med på denne dagen.
-
Dette er vår basis innføring i dialogisk metode som gir gir deg som deltaker et innblikk i hva dialog er og hvordan vi benytter det.
-
Dette er for deg som:
• Jobber med mennesker eller grupper av mennesker og ønsker flere verktøy
• Øke kompetanse omkring dialog som kommunikasjonsverktøy
• Ønsker å bli bedre kjent med egne ressurserInnføring i dialog krever ingen forkunnskaper og passer særlig for deg som ikke har erfaring med dialog fra tidligere, men som ønsker å få litt nærmere innblikk i hva dialog er.
-
I løpet av en fire timers samling får du innføring i de dialogiske prinsippene som ligger til grunn for Flux-metoden, og mulighet til å praktisere i en dialog.
Introduksjon til dialog kvalifiserer til 3 timer Profesjonell faglig oppdatering (PFO) for Norsk Psykosynteseforening.
PRAKTISK
Tid: Torsdag 20. februar, 17.30 - 21.00
Sted: Frognerveien 35B
Pris: 850,- (+ billettavgift)
Ledere: Elsbeth Monsen og Trine-Line Biong
Avbestillingsfrister: Ved avbestilling senest 6. februar vil fullt beløp refunderes. Ved avbestilling etter 6. februar, vil ikke beløpet refunderes.
Podkastepisoder om dialog: