Magasin
Lyd/video
Kinastudien er en bok som engasjerer. Flux inviterte til møte om mat, og leide den største salen i Litteraturhuset. Det ble en lang kveld med foredrag og dialog (se video fra del 1 nederst på siden).
Vi har lagt ut lyden fra Franz Rupperts foredrag om traumer på Litteraturhuset i Oslo 17. oktober.
Økonomifaget snakker om produksjon og fordeling. Miljø og livskvalitet er «glemt». Siviløkonom Per Hjalmar Svae går inn i vepsebolet og viser hva en grønn økonomi kan være.
Økonomi er ingen rasjonell vitenskap. Det mener BI-lektor og forfatter Per Espen Stoknes.
Rupert Sheldrake er en britisk biokjemiker som utfordrer forskerkolleger. Han mener at dogmer står i veien for undring og nye spørsmål i vitenskapen.
En biolog drar ut i verden på jakt etter et samfunn der folk er lykkeligere. Boken har han kalt Den menneskelige dyrehage.
I februar lanserte psykoterapeut Astri Hognestad sin nye bok «Livets spor» på Litteraturhuset.
Hvem vet best om vår psykiske helse? Er det legen, den alternative terapeuten eller bare du selv som har svaret? Spørsmålet om hvilke kunnskapssyn som skal råde nå og i fremtiden var tema for en paneldebatt på Litteraturhuset 21. november.
En gang hadde vi gode grunner til å skille hodet fra kroppen. Forskningsjournalist Åse Dragland hjelper oss med å sette det på plass igjen.
Visste du at Sveits har en valuta som ikke heter franc? Dette og mye mer får du høre om i et radiointervju med Flux-forfatter Christian Egge.
Siden 1998 er vår forståelse av hjernen radikalt forandret. Det sa psykiater Jan Sunder Halvorsen i et foredrag på Zen Bok & Musikk i februar.
Hvordan kan partipolitisk småkrangling erstattes med langsiktig, samlende og visjonært lederskap? Hvilken rolle har mediene når de spisser konfliktene uten å ta ansvar for utfallet? Dette ble diskutert på Litteraturhuset 3. mars 2009.
I videoen kan du se hele foredraget til Michael Pollan, samt samtalen med Ole Martin Moen i etterkant.