Magasin
Inspirasjonskilde
Kvantefysiker Fred Alan Wolf søker å bygge bro mellom kvantefysikk og psykologi i møte med sjamaner. Artikkelen er først publisert i Flux livsfilosofisk magasin #19 Makt (2000).
Jarvis Jay Masters har sittet i fengsel siden 1981, da han var nitten år gammel. Underveis er han blitt en anerkjent buddhistisk tenker og veileder.
Det finnes et kurs i uvitenhet for medisinerstudenter. Usikre og arrogante studenter kommer ut av kurset med en fornyet selvtillit basert på åpenhet, undring og ydmykhet.
Kom man reisende med varmluftballong, kunne man se ned på de hvite bygningene med takrenner i metall som sto ved siden av hverandre som sykesenger.
Kilden til stress ligger i forholdet mellom naturen og menneskesamfunnet, skriver David Abram. Han tar oss med til urkulturer som har et helt annet forhold til naturen, og som dermed gir mennesker andre opplevelser.
Nytelse er ikke en tilstand uten smerte og drama, sier professor i sosialmedisin Per Fugelli. Genuin og meningsfull nytelse er noe farligere, som krever et modig menneske. Men i trygge Norge kjøper vi sikkerhetsutstyr og leier vektere som aldri før.
Albert Einstein var ydmyk i møte med kosmos’ hemmeligheter. Deepak Chopra gir oss et innblikk i den søkende Einstein, fra boken «Kampen om Gud».
Lars Roar Langslet er begeistret for boken «Hudø - bilder fra en barndom» av Aasmund Brynildsen.
Arne Næss levde et rikt liv med enkle midler. Å løpe etter det som er etterspurt, dekker ikke våre virkelige behov, sa han. Her i samtale med Henrik B. Tschudi, fra boken «Livsviktig».
Jeg tror — med boka Ansvaret i sekken — at det åndelige og poetiske mennesket kan møte det kjølige vitenskapelige uten at noen av dem tar skade, skriver Olav Egil Aune i Vårt Land.
Redselen for å mislykkes er helt vanlig og forståelig. Men vi lider også av en redsel for å lykkes. Det er en redsel for å oppnå vårt fulle potensial, for det ansvar og de forpliktelser dette medfører, skriver Gary Lachman.Her følger et utdrag fra hans bok «Ansvaret».
Martin Luther King hadde en drøm, ikke et mareritt. Slik har det blitt for Erik Dammann også.
For 40 år siden slåss politikerne om å få samarbeide med ham. Hvor ble de av? Erik Dammann deler tanker om vekstkonkurranse, familieliv og en ny samfunnsorden.
Filmregissør Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen er blitt 85 prosent seg selv. Det har han ikke alltid vært. Under oppveksten følte han at han var en annen inni enn utenpå. Etter langvarig psykoterapi og en motvillig oppvåkning som kunstner, er han i dag et usedvanlig åpent og ærlig menneske. Han lever i ”fattigdom” på beste vestkant i Oslo, på et lite rom i kulturkollektivet Volapük.
Dialog – en praktisk veileder av Lise Hannevig og Marjorie Parker. Omtalt av Svein Arne Skuggen Hoff Fylkesdirektør plan og samfunnSogn og Fjordane fylkeskommune.
Flux-forfatter Odd Eirik Ness har vært i California og funnet ånd, vitenskap og teknologi under samme tak.
«Vi står på terskelen til en tid som vil preges av de som våger åpenheten, og som tør å løfte fram andre. Omtanken er den nye effektiviteten», sier Kathrine Aspaas.
Av Hester Lacey. Oversatt til norsk av Kari Bu.Rupert Sheldrake (69) har skrevet mer enn 80 vitenskapelige artikler og 10 bøker. Han er kjent for sine kontroversielle teorier, som den om morfisk resonnans (innebygd minne i naturen). Han var assistent ved Clare College, Cambridge, hvor han ledet studier i cellebiologi, og var også forskningsassistent ved the Royal Society.
Filosofen Guttorm Fløistad har skrevet en umoderne bok som kan bli moderne før vi vet ordet av det.
Hans Christian Medlien er kjent som krusedullfilosof fra Moelv med egen djupskole. Nylig ble han svært begeistret for Flux-boken «Den usynlige veven». Les hans forrykende omtale fra Ringsaker Blad 23.08.12.
Verdens storbyer kveles av forsøpling, forslumming og kriminalitet. Her trengs det kreative løsninger, og noen av de beste finner vi i Curitiba i Brasil.
Hans Christian Medlien har etablert sitt eget land på Hedmarken. I boka Tider er kommet viser han hvor mye én persons innsats kan bety.
En 70-tallsstjerne har skrevet biografien om en undervurdert mann: Rudolf Steiner. Steiner har ikke bare inspirert skoler, men også medisin, bankvesen, kunst og synet på psykisk utvikligshemmede.
Hva er din drivkraft? Penger og det å kunne innfri sosiale forventninger? Eller samarbeid og nye, bærekraftige ideer?
Ofte når vi prøver å skape noe nytt, gjentar vi bare det gamle. Vi går ikke dypt nok, sier Otto Scharmer, som viser vei til ekte innovasjon.
Kjære Flux-leser. Her er et lite reisebrev fra en gammel Flux’er med permisjon fra prestejobb i Oslo – for tiden voluntør for KFUK-KFUM her på Madagaskar.
Brian Goodwin døde den 15. juli 2009. Han var ved flere anledninger bidragsyter til Flux livsfilosofisk magasin og en viktig inspirator.
Kan vi begynne å snakke om et hjerte i jusen, begynne å tenke oss et legalt system som skifter over fra en kampkultur med vinnere og tapere, til en helende profesjon som stiller seg i menneskehetens tjeneste?