
Dialog i praksis
Kunsten å møte hverandre
En gruppe på 8-14 personer kommer sammen minst fire ganger og snakker om temaer som både er forhåndsbestemt og foreslått av gruppen selv. Det er tid til å gå dypere inn i et tema. Vi er ikke ute etter svar, men etter å åpne for nye perspektiver. Det dialogiske rommet åpner mot fremtiden ved å lytte, løfte, åpne, løse. Det kan begynne med et både-og, eller bare med å lytte - litt dypere. Hva finnes mellom ordene? Spørsmålet kan være viktgere enn svaret. Stillheten viktigere enne støyen. Usikkerheten viktigere enn sikkerheten.
Det er ingen grunn til å tro at dette er enkelt og glatt. Snuble kan vi gjøre over alt, ikke minst i nye landskaper, men vi trenger å utvide perspektivene om kommunikasjon, for så å bruke det til beste for oss selv og omgivelsene.
Et av målene med dialog er det Bohm med flere kalte tankens propriosepsjon. Propriosepsjon i denne sammenheng er bevisst oppmerksomhet om det som skjer i tankene våre – mens tenkningen pågår. Ved å løfte frem flere perspektiv på et tema, samtidig som vi følger med på hvilke antakelser vi legger til grunn i våre resonnement, kan vi klare å forene det som tidligere har vært adskilt. På denne måten kan det som tidligere har vært fragmentert, bli satt sammen til en større helhet.
Selve gjennomføringen av Dialog i praksis er slik: Med praktisering av spilleregler som alle er likeverdige og alle sitter på en del av sannheten, samtidig som at vi øver oss på å utsette vurderinger og si hva vi egentlig vil si. Hver samling er på to og en halv time.
Ta kontakt på flux@flux.no for mer informasjon.
For informasjon over neste gjennomføring, se oversikt over våre aktiviteter her.
Velkommen til digitalt forfattermøte med Espen Thunestvedt. Bli med på en digital morgenstund med fokus på en relasjonell tilnærming til ledelse.