Psykedelisk renessanse
Psykedelisk renessanse
ISBN: 9788283840094
Innbinding: Innbundet
Sider: 480
Utgivelsesår: 2019
Michael Pollans guide til sinnsforandring!
Da den amerikanske journalisten Michael Pollan prøvde psykedeliske stoffer, oppdaget han at det fantes et liv etter egoet. Hvorfor ble stoffene så tabubelagt at all forskning på dem stanset i flere tiår? Og hvilken rolle kan de spille i fremtidens psykiatri?
Da LSD ble oppdaget på 1940-tallet, opplevde leger og forskere at vi stod overfor en psykologisk revolusjon. LSD bar på et løfte om å skape en forståelse av hva bevissthet er, samt å lindre psykisk lidelse. Så kom 60-tallet, hvor en politisk motreaksjon til hippiebevegelsen satte en stopper for videre forskning. Psykedeliske stoffer ble stigmatisert og kriminalisert. Evnen til å knekke noen av menneskelivets største gåter, bevissthet og psykisk lidelse, forsvant.
Michael Pollan er en av verdens fremste vitenskapsforfattere. I «Psykedelisk renessanse» tegner han et portrett av en ny generasjon forskere som strever med å knuse mytene rundt psykedeliske stoffer. Han går dypt inn i bevisstheten for å forstå hvordan vi kan redusere angst, stress og avhengighetsproblematikk.
Boken er en modig granskning av den pågående medisinske og vitenskapelige revolusjonen rundt psykedeliske stoffer. Pollan forteller også den fascinerende historien om sine egne, livsendrende erfaringer med psykedelika.
Hvorfor utgir vi en bok om psykedeliske stoffer?
Da vi annonserte den siste utgivelsen fra Flux forlag, ble noen av våre faste følgere skeptiske. Boka til Michael Pollan handler om en gruppe forbudte stoffer, hvordan de ble misforstått og hvordan de kan brukes konstruktivt.
Les mer her
Kan dette snu opp-ned på psykiatrien?
Da Michael Pollan utforsket psykedeliske stoffer, oppdaget han at det fins et liv etter egoet. Hvorfor ble stoffene så tabubelagt at all forskning på dem ble stanset i flere tiår? Og hvilken rolle kan de spille i fremtidens psykiatri?
Les hele artikkelen
Les utdrag fra boken:
Når egoet tar overhånd
Egoet er vår viktigste mentale konstruksjon, men det kan også gjøre oss ensomme og deprimerte. Da kan en opplevelse av ego-oppløsning hjelpe.
Les hele bokutdraget
Soppen var en trussel mot kirkens autoritet
Da spanjolene erobret Sør-Amerika på 1500-tallet, slo de hardt ned på indianernes bruk av psykoaktiv sopp. Michael Pollan forteller hvorfor.
Les hele bokutdraget
Medieomtaler:
• Årets beste bøker 2018 (Morgenbladet)
• 60 år på overtid kan LSD-revolusjonen endelig være her (Anmeldelse, NATT&DAG)
• Sjaman i legefrakk (Anmeldelse, Morgenbladet)
• Kan vi takke Steve Jobs’ bruk av LSD for at vi har internett? (Betalingsmur, Dagsavisen)
• Norsk professor er meget skeptisk til LSD som legemiddel for psykisk sykdom (Respons, Dagsavisen)
• Hvis psykedelia er mer effektivt mot depresjon enn antidepressiva må det dekkes av helsevesenet (Intervju, NATT&DAG)
• Arbeid og ekstase (Anmeldelse, Psykologtidskriftet)
• Ti tips for mammutsalget (Bokomtale, Dagens Nærlingsliv)